Ga direct naar inhoud

Theatrale rondleiding door het Zaantheater

Blauwe golf
Ga met uw leerlingen op avontuur achter de schermen van het Zaantheater tijdens de theatrale rondleiding!

Speciaal voor kinderen opent het Zaantheater de deuren voor een kijkje achter de schermen. Want het prachtige theater aan de Zaan in het centrum van Zaandam is groter dan de zaal en de foyer. Er is een hele wereld die je normaal niet ziet. Die is voor gewone bezoekers zelfs verboden terrein...

Voordat de voorstelling ‘s avonds kan spelen, wordt er overdag al heel hard gewerkt in het theater. Het decor wordt opgebouwd, de lampen worden opgehangen, het geluid wordt getest en de acteurs maken zich op en trekken hun kostuums aan.

Tijdens de theatrale rondleiding kunnen de kinderen al hun vragen kwijt bij een van de experts die hen zullen rondleiden. Gerrit en Frank zijn regisseurs, zij weten alles van voorstellingen maken. En de mysterieuze dame die in kleedkamer 3 woont, neemt de kinderen mee naar al haar favoriete plekken in het gebouw. De experts hebben prachtige verhalen over het theater en een schat aan informatie. Ze laten de kinderen niet alleen rondkijken, maar ze mogen ook zelf meedoen. Zo wordt de rondleiding een echt theateravontuur!

De rondleiders zijn acteurs. Aan de begeleiders wordt gevraagd mee te gaan in de fantasie van het theateravontuur.