Ga direct naar inhoud

DJ / Mixen Workshop

Blauwe golf

Nog niet zo lang geleden waren DJ's anonieme figuren verstopt in een donker hoekje van de discotheek, maar sinds enkele jaren zijn er nu vele DJ's die een sterrenstatus genieten. Het blijkt een kunst om stemming te maken, en grote groepen mensen aan het dansen te krijgen.

In de DJ / Mixen Workshop maakt een groep jongeren kennis met een professionele DJ, en leert men hoe songs op verschillende manieren door elkaar kunnen worden gemixt met professionele apparatuur.

De workshopleider stelt zich voor en demonstreert de groep hoe muziek kan worden gemixt met de meegebrachte mixer, cd-spelers, versterker en speakers. De deelnemers experimenteren beurtelings met het op de maat van de muziek instarten van een tweede song. Vervolgens is het de kunst om de snelheid van twee songs op elkaar af te stemmen zodat ze nog beter in elkaar overlopen.

Een derde vaardigheid waarmee wordt geoefend is het scratchen en spinnen van een song; leuke sound effects, en goede beginnerstrucks om een overgang te maken tussen twee songs die moeilijk met elkaar zijn te mixen. Tenslotte worden alle geleerde vaardigheden gecombineerd in een beurt voor elke deelnemer. Als de andere deelnemers blijven swingen, dan heb je het goed gedaan.

De workshopleider van maX Music is een professioneel, uitvoerend artiest met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een DJ / Mixen Workshop van maX Music.