Ga direct naar inhoud

Streetdance Workshop

Blauwe golf

Dans is constant in beweging en altijd 'in'! De ene dansfilm na de andere verschijnt, dansrages volgen elkaar snel op, en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende bekende Nederlanders.

In de Workshop Streetdance van maX Music werkt een groep deelnemers toe naar een afgeronde streetdance choreografie. Lekker dansen!

Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen ontstaan op straat, in clubs en op scholen. In de workshop kan een streetdance choreografie daarom verschillende stijlen omvatten zoals jazz, hip-hop, modern, en stijlen die op dat moment populair zijn.

Inhoud Streetdance Workshop
De workshopleid(st)er stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Het zijn vaak grappige inkomers zoals bewegen 'alsof je in een ballon zit' of 'in de vorm van een letter'. Gene om met je lijf bezig te zijn wordt hierbij doorbroken.

Met enkele techniekoefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke streetdance choreografie. De inbreng van de deelnemers is belangrijk en de choreografie is daardoor altijd anders. Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stuk waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de deelnemers om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Na de inspanning wordt het lichaam met slow tempo dans en rek- en strekoefeningen doen weer tot rust gebracht. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

Extra mogelijkheden
- Een uitvoering voor een publiek
- Dieper ingaan op diverse dansstijlen die kunnen worden ingevoegd in de streetdance choreografie
- Toevoegen van drama elementen
- Choreografie laten aansluiten op een relevant thema
- Aansluitende serie workshops waarin wordt toegewerkt naar een uitgebreide choreografie, bijv. een dansmusical