Ga direct naar inhoud

Theatergroep Binnenste buiten - Helle kijkers

Blauwe golf
De voorstelling Helle kijkers gaat over een hechte vriendschap tussen Do en Tara. Deze hartsvriendinnen vertellen over hun jeugd waarin ze hun diepste gevoelens onthullen en samenspannen tegen een wereld van zeurende moeders en afschuwwekkende leraren. Langzaamaan worden ze volwassen en komen ze tot de ontdekking dat de vriendschap niet meer zo vanzelfsprekend is. De verschillen tussen de twee wordt steeds duidelijker. Met dat besef moeten ze verder.

De voorstelling wordt in een klaslokaal gespeeld, waardoor er een intieme sfeer wordt gecreëerd. Helle kijkers is een teksttoneelvoorstelling, maar heeft ook een interactief karakter en is speciaal bewerkt voor middelbare scholieren.

Na de voorstelling geven de actrices een spelworkshop van 60 minuten, waarin de leerlingen met verschillende emoties en teksten leren spelen. Er wordt toegewerkt naar een korte dialoog uit de voorstelling. Hiermee leren de scholieren dat ze door middel van het inzetten van emoties, een korte dialoog op heel veel manieren kunnen spelen.