Ga direct naar inhoud

Tg. Winterberg / STIP - Op een klein stationnetje

Een feel good-voorstelling met een rauw randje, over gemene plannetjes die heel anders uitpakken dan verwacht.

Blauwe golf
Twee broers wonen in een piepklein huisje boven het stationnetje van een klein stadje. De broers verkopen kaartjes, begeleiden reizigers en zorgen dat de treinen op tijd vertrekken. Het is alleen niet zo’n drukke baan, want er stoppen steeds minder treinen in het stadje. De broers zijn ontevreden en mopperen de hele dag. Daarom bedenken ze een plan. Er is één heel rijke man in de stad. Hij woont in het grote huis op de berg. Hij is oud, chagrijnig en alleen. Daarom is het niet erg om van hem te stelen. Ze vinden geen geld, maar wel een kist met een wonderlijke inhoud. Vanaf dat moment blijft niets meer hetzelfde, voor niemand.

Op een klein stationnetje is een sprankelende, kleurrijke voorstelling met levensgrote mensen en ultrakleine poppen in een decor vol rijdende treinen, zwevende brieven en een vervaarlijk balancerend huis op de top van een berg.

De pers over Tg. Winterberg
“Het bijzondere van de stukken van Tg Winterberg is dat er een heel bijzonder evenwicht tussen spel en ernst is gevonden’’. (Het Parool, 25-2-2009)
“Een aangenaam voorbeeld van zich voordoende ontwikkelingen, die zich niet beperken tot poppen en objecten, maar verschillende theaterdisciplines verbinden. En dat lekker losjes doen’’. (Trouw, 24-2-2009)