Ga direct naar inhoud

MAAK JE EIGEN LIED

Blauwe golf
Één van de meest uitdagende workshops van Samba Salad vraagt om zowel hersengymnastiek als muzikaliteit. D.m.v. een associatiespel, dat kan op een aangedragen thema zijn, jongleren de deelnemers met woorden tot er enige samenhang is ontstaan. Rijmen hoeft niet altijd als het maar lekker loopt. Als de tekst klaar is wordt er een melodie en muziekstijl bij bedacht.  
Een uitstekend idee i.p.v. een Nederlandse les. Natuurlijk kan het lied ook uitgevoerd worden voor de hele school! Van het lied wordt ook een opname gemaakt. Voor de muzikale begeleiding is er altijd een gitarist of pianist bij de workshop aanwezig.

Speciaal t.g.v. Kinderboekenweek 2012 ‘Hallo Wereld’ zal in de workshop de ontmoeting met ander culturen centraal staan. In het kader van wereldschrijvers voor de klas zijn het de liedteksten en de herkomst van de muziek uit de populaire serie ‘Zingen Op de Achterbank (delen 1,2 en 3) de aanleiding voor het te schrijven lied. Beide auteurs, Herman Link en Rita Iny laten ter kennismaking een paar van hun eigen gedichten en liedjes horen uit de serie ‘Zingen Op de Achterbank’ (delen 1,2 en 3). Met behulp van gitaar, percussie en de cd’s uit hun boeken belichten zij de verschillende muziekculturen zoals Brazilië, Cuba, Afrika, Amerika en Spanje. Culturen die een belangrijke invloed hebben GEHAD OP HUN WERK.

Samen met de kinderen maken zij een keuze uit de muziekstijlen. De sfeer van de gekozen muziek maakt het gemakkelijker om later samen met de kinderen het thema van het lied te kunnen bepalen. Voor het refrein vertalen zij een deel van de door de kinderen verzonnen tekst in het Spaans, Engels, Frans of in het Swahili.Benodigdheden: Krijtbord, digibord, whiteboard of flipover.