Ga direct naar inhoud

Dream City

Blauwe golf
De wereld van het pretpark spreekt tot de verbeelding of het nu de Efteling in Nederland is, of Dream City in Irak. Voor kinderen roept het pretpark direct allerlei vrolijke verhalen en ervaringen op. In de foto’s zijn deze plezierige ervaringen terug te vinden maar wordt tegelijkertijd ook een ander verhaal verteld. De leerlingen worden zich ervan bewust dat er soms grote tegenstellingen bestaan tussen de magische wereld binnen de muren van het park en de realiteit erbuiten.

Het lespakket Dream City gaat aan de hand van fotografie, in op de verschillen en overeenkomsten tussen pretparken zoals de leerlingen ze kennen en de pretparken op andere plekken in de wereld. Aan de hand van de foto's ontdekken en ontrafelen de leerlingen stukje bij beetje het verhaal van Dream City.

Het project bestaat uit verschillende activiteiten waarmee de leerlingen door middel van eigen ervaring en onderlinge uitwisseling steeds dieper in de foto’s en de tentoonstelling duiken. Het project wordt afgesloten met een foto-opdracht waarin de leerlingen zelf een foto-tweeluik maken rondom een tegenstelling.