Ga direct naar inhoud

Orixas en de schatkist van de oorsprong

Een beeldend theatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar.

Blauwe golf
Orixas en de schatkist van de oorsprong is een mix van theater, poppenspel, hip hop, Afrikaanse dans en mythen uit de Braziliaanse cultuur. Het verteld het verhaal van Joao, die als baby werd geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Hij houdt van rap, hio hop en droomt ooit rijk en beroemd te worden. Joao was nooit geinteresseerd in zijn Afro-Braziliaanse afkomst, totdat zijn Nederlandse ouders hem een schatkist gaven. Een kist die hem naar zijn 'erfenis' zal brengen. Tegen wil en dank reist Joao naar het verre Brazilia om 'rijk' te worden. Maar in plaats roem en bling bling beleeft hij een fantastische reis in de magische wereld van de Orixas, de goden van de natuur. Een avontuur dat zijn leven ondersteboven zet. De voorstelling is ht resultaat van een internationale samenwerking van kunstenaars uit Brazilie en Nederland. Muziek, decor, kostuums en poppen zijn in Brazilie gemaakt. Tekst, regie, spel, choreografie en raps in Nederland.

Speciaal voor Orixas en de schatkist van de oorsprong heeft Munganga een educatieproject ontwikkeld, met een lesbrief en een Afro-Braziliaanse dansworkshop. Een belevenis die de verbeeldingskracht van de kinderen prikkelt en verruimt.

"De mix van hypnotiserende Braziliaanse muziek en stevige hiphop valt in deze productie goed op zijn plek. De scenes zijn stuk voor stuk uitbundig vormgegeven en volgen elkaar in een razendsnel tempo op." (TROUW)