Ga direct naar inhoud

Meneer Beer

Blauwe golf
Een voorstelling gespeeld door Theater KwadraaT over omgaan met geld, op een originele en aansprekende wijze gevisualiseerd met grote theaterpoppen. De voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het NIBUD en geeft leerlingen financiële educatie op een speelse en humoristisch manier. De voorstelling is interactief en heeft inmiddels al zo'n 15.000 kinderen bereikt.

De voorstelling sluit aan bij de thema's omgaan met geld, jezelf zijn, verliefdheid en vriendschap is niet te koop.

Verhaal
Beer is verliefd op Hilde, een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Beer vindt zichzelf niets bijzonders en veel te gewoon. Misschien kan hij indruk op Hilde maken als hij een dure zonnebril, een mobiel met internet abonnement en een auto heeft? En zichzelf Meneer Beer noemt? Of als hij Hilde een mooie ketting geeft? Maar daarvoor moet hij wel veel geld lenen bij Meneer Mens.
Meneer Beer moet al dat geleende geld natuurlijk ook terug betalen. En dat wordt een probleem. Een probleem dat hij helemaal zelf moet oplossen. Een ding weet meneer Beer straks heel zeker, voor niets gaat de zon op ....