Ga direct naar inhoud

Reuring Theater - Marie B.

Een drama / misdaad voorstelling

Blauwe golf

Marie B. is een drama / misdaad voorstelling over het leven van een jonge vrouw met een druk bestaan. Alle dagen zijn hetzelfde. Ze zijn gevuld met een dagelijks patroon van handelingen. Elke avond ploft Marie op de bank en valt direct in slaap. Ze mist dan haar favoriete tv-serie.

Terwijl Marie continue aan haar andere denkt, vergeet ze zichzelf.

Dan ziet ze een advertentie: ‘Gezocht: onopvallend, betrouwbaar persoon die niet in aanraking is geweest met politie. Wij bieden: een goed salaris en activiteiten waar je sterk en snel van wordt.’

Marie gaat er op in en rolt het criminele circuit. Vanaf dan zijn de dagen sensationeel spannend en verschillend. Ze voelt zich weer jong en belangrijk.

Marie B gaat over keuzes maken. Hoe ver ga je als je voor jezelf kiest? Kies je voor veiligheid of ga je voor een spannend leven? En welke keuzes zijn wel en welke zijn niet goed?

Reuring theater duikt in de belevingswereld van jongeren. Spanning en sensatie worden opgezocht binnen de filmische scènes en gameachtige situaties. Het publiek wordt uitgedaagd hun mening vormen over dilemma’s die in actie films, thrillers en games niet achterwege blijven.

Regie: Bernice Horst
Idee en concept: Rianne de Reu, Rineke Roosenboom
Spel: Annemiek Timmerman, Rianne de Reu
Foto: Jan Amse