Ga direct naar inhoud

Producing

Blauwe golf

Een workshop waarbij leerlingen met behulp van software eigen beats en muziek in verschillende stijlen leren creëren. Zo worden zij hun eigen beatmaster en leren zij om zelf eigen muziek/beats te maken. O.l.v. bekende producers (o.a. Dj Dano van het Dreamteam en DNA) wordt er gewerkt met het programma Ableton of Audacity. De workshop bestaat uit het leren in welke volgorde een beat kan worden gemaakt, uit welke onderdelen een beat bestaat, welke geluiden er toegepast kunnen worden en hoe je een eindproduct van je creatie kunt maken.

De workshop kan zowel op school als in Het Cultuurgebouw aangeboden worden. Op school dient wel een computerlokaal beschikbaar te zijn waar vooraf de benodigde software (freeware) op geïnstalleerd moet worden. Verdere specificaties hierover zijn op aanvraag beschikbaar.

Begin januari 2014 heeft Artquake i.s.m. het Teylersmuseum een app ontwikkeld waarbij bezoekers van de tentoonstelling “De Romantische Ziel” bij 15 kunstwerken soundscapes kunnen horen die geproduceerd zijn door leerlingen van ECL (Haarlem). Deze app is gratis te downloaden in de app store en kun je vinden door in de zoekopdracht “Ziel Teylers” in te vullen.

Beluister hieronder een van de nummers die tijdens het project met het Teylersmuseum tot stand kwam.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Lotte Lammers: lotte@duycker.nl . Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen. Er geldt een 0% BTW-tarief voor onderwijs aan personen jonger dan 21 jaar.

Kosten zijn geldig op basis van beschikbaarheid in Podium Duycker. Bij workshops op locatie dient rekening gehouden te worden met aanvullende kosten voor benodigde materialen indien niet aanwezig op de locatie.

Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen.