Ga direct naar inhoud

Liduina (8+) van Martin Soeters

De Middeleeuwen komen tot leven in vrolijke poppentheatervoorstelling

Blauwe golf

Liduina (8+) is een spannende en vrolijke voorstelling, gespeeld met poppen en een simpel decor dat makkelijk past in elke speelzaal.

Schiedam 1380. Een wonder! Er worden drie kinderen geboren in dezelfde straat: Liduina, Jan en Petronella. Op zich is dat nog geen wonder, maar het feit dat ze alle drie blijven leven wel.

Later, wanneer de kinderen samen gaan schaatsen en Liduina valt, raken hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden. Liduina blijft voor de rest van haar leven aan bed gekluisterd. Gedreven door schuldgevoel beloven Petronella en Jan dat ze altijd voor haar zullen blijven zorgen.

Poppenspeler Martin Soeters (bekend van Raaf, uit de schooltelevisieserie Huisje, Boompje, Beestje) neemt je mee naar de Middeleeuwen waar hij als een moderne sprokenspreker* hun verhaal vertelt. Het verhaal van Liduina die later heilig zal worden verklaard en dat van Jan door wiens ogen we een beeld krijgen van de tijd waarin ze leven. In een simpel maar ingenieus decor met landkaarten, poppen, muziek, visioenen en ridders wekt Martin met veel humor deze tijd tot leven.

*een sprokenspreker vertelde sproken, korte Middelnederlandse berijmde verhalen