Ga direct naar inhoud

Bouw je eigen verhaal met LEGO

Iedereen heeft een verhaal te vertellen...

Blauwe golf

..maar soms is het lastig voor leerlingen om te beginnen, of om de woorden te vinden die passen bij hun verbeelding.

StoryStarter van LEGO® Education is de helpende hand die de creativiteit van de leerlingen aanslingert en hun taalvaardigheden stimuleert.

Leerlingen werken samen om betere verhalen te bouwen met LEGO® steentjes en figuren, gebruikmakend van de unieke software, om hun resultaten te visualiseren en te communiceren.

Hoe het werkt

StoryStarter stelt leerlingen in staat om samen te werken en geschreven verhalen te maken, bouwen en produceren. Met behulp van de bouwplaten, steentjes en speciale elementen creëren de leerlingen hun verhaal scène voor scène en brengen hun ideeën tot leven.

Als het af is kunnen ze de StoryVisualizer software gebruiken om hun verhaal in een verscheidenheid van visuele stijlen te schrijven, en de beelden van de scènes die ze hebben gebouwd importeren.

De StoryStarter bouwset

Deze set bevat alle elementen die nodig zijn om tot vijf leerlingen te voorzien van alles dat nodig is om te beginnen met het bouwen van hun eigen verhalen.

Bouwmaterialen worden geleverd in een stevige opbergdoos met daarin onder meer sorteerbakken, bouwplaten, activiteitenwijzers en een assortiment van zorgvuldig geselecteerde steentjes en minifiguren.

StoryVisualizer 

De StoryVisualizer software is een speciaal ontwikkelde applicatie die leerlingen hun verhalen laat vastleggen en presenteren in een geschreven formaat.

Met behulp van een webcam, digitale camera of tablet kunnen leerlingen beelden maken van hun LEGO creaties en die importeren in de software. Het programma laat gebruikers kiezen uit diverse al bestaande schrijf-templates of zelf aangepaste templates te maken.

Workshop

Tijdens de workshop gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met een opdracht. Deze is aangepast aan het niveau van de klas. Ze bouwen hun verhaal, leggen deze vast en maken het op met de StoryVisualizer software. De verhalen kunnen zij dan presenteren aan de klas.