Ga direct naar inhoud

Filmprogramma Till death do us part

Blauwe golf

Film maken is het vertellen van een verhaal in beeld. Dat kan op veel verschillende manieren, afhankelijk  van de keuze van de makers. In anderhalf uur maken de leerlingen, aan de hand van een selectie bijzondere korte films, kennis met verschillende soorten beeldverhalen.

Zowel animatie, documentaire als live-actionfilms zijn in het programma opgenomen. Het programma wordt ingeleid en begeleid door een educatiemedewerker van Eye.

Till death do us part kan worden ingezet voor de onderwijsthema’s liefde, kunst en cultuur, (film)geschiedenis, discriminatie, afscheid en cultuurverschillen. Het digitale lesmateriaal sluit aan bij leerdoelen van de vakgebieden Talen, Kunst en Cultuur en Maatschappijleer.

Alle korte films in dit programma vertellen op hun eigen manier verhalen over een overheersende liefde. Soms voor iets, soms voor iemand. Die- of datgene waar je niet zonder kunt, blijft maar door je hoofd spoken. Tot het bittere einde.

nagesprek met regisseur I Love Hooligans
De laatste film uit het programma is I Love Hooligans van Jan-Dirk Bouw. Deze animatiedocumentaire is bekroond met de MovieZone Award, de prijs van de jongerenjury op het Holland Animation Festival in 2014. De film vertelt het verhaal van een fanatieke hooligan, die een groot geheim heeft: hij valt op jongens.

Het is mogelijk om aansluitend op het Till death do us part-programma een nagesprek met Jan-Dirk Bouw te boeken. Hij gaat daarbij - middels een presentatie - in op het maakproces van de film, en gaat in op de thema’s die in de film worden behandeld.

Meer info: https://www.eyefilm.nl/educatie/voortgezet-onderwijs/vmbo/filmprogramma-till-death-do-us-part-vmbo