Ga direct naar inhoud

De Toneelmakerij | DE TOVERFLUIT (8+)

Mozart to the moon and back

Blauwe golf

De Toverfluit is een spannende opera van Mozart. Het is de allerbekendste ter wereld.
Iedereen kent de beroemde aria van de Koningin van de Nacht.
Onze Toverfluit speelt zich af in de ruimte. Met raketten en planeten en reizen door de tijd. Een astronautenprins redt een prinses uit handen van een boosaardige tovenaar. Dit doet hij in opdracht van haar moeder, de Koningin van de Nacht. Een nogal heftig type.
Gelukkig heeft de prins een maffe handlanger. De sterrenvanger Papageno. Ze slagen in hun missie en de prins valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Toch?

De Toverfluit is magisch muziektheater voor de hele familie.

EDUCATIE > HALLO KOSMOS
Stel: ergens in het heelal is een wederhelft van je, iemand uit een andere wereld en tijd die precies bij je past. Voor onze wederhelft maken we een tijdcapsule met zelfportret, waardoor hij of zij jou leert kennen. De tijdcapsules geven we na afloop van de voorstelling mee aan Tamino, die ze zal achterlaten in het heelal.

WORKSHOP
Op school leren we juiste antwoorden te geven. Maar dan komt de Koningin van de Nacht of Papegeno langs. Ze stellen vragen waar geen goed of fout antwoord op is. Zoals het dilemma van de Koningin van de Nacht; haar eeuwige strijd met de zon. Bestaat er licht zonder donker? We praten tot het ons duizelt van het niet weten. Dan componeren we onze eigen beatboxaria; een overgangsritueel waarmee we het begin van de volgende schooldag inluiden, de zon opzingen en ons losmaken van de Koningin van de Nacht.

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078