Ga direct naar inhoud

Friends To Be...

Blauwe golf

Tijdens de voorstelling Friends To Be… ontmoeten oost en west elkaar. Ofwel wat gebeurt er als een Arabier een Westerling tegenkomt. Twee acteurs uit verschillende culturen onderzoeken elk op een persoonlijke manier of zij vrienden kunnen worden. Echte vrienden ondanks of juist dankzij alle verschillen die er zijn. Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan. Om te leren. En hoeveel wijn doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn? Nour Mardini en Gerard Venverloo gaan de zoektocht aan. En zij stellen ook de vragen, waarvan ze niet zeker weten of het wel kan...
Op dit moment wordt de voorstelling op veel scholen en bij instellingen in Westfriesland en daarbuiten gespeeld. De reacties die we daarbij mogen ontvangen van zowel leerlingen als docenten zijn ronduit enthousiast.

De voorstelling wordt gezien als een goed startpunt om met elkaar in gesprek te gaan over de nieuwkomersproblematiek. Waar zijn ze, waar wonen ze, wat doen ze en wat zijn hun plannen voor de toekomst. Daarnaast biedt het zoekproces van de beide acteurs, om een antwoord te vinden op de vraag of een Westerling en een Arabier echte vrienden kunnen worden, een verrassend én oprecht inkijkje in hun persoonlijk leven.
Op Roet heeft de speelperiode van voorstelling verlengt naar eind 2021. Sinds kort is het voor ons ook mogelijk de voorstelling via de landelijke cultuurkaart aan te bieden. Verder wordt er een interactief nagesprek aangeboden tussen spelers en het publiek en is er een nieuwe trailer beschikbaar van de voorstelling, die op verzoek kan worden verstuurd.