Ga direct naar inhoud

Elke dag jarig

Een vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar over 'de baas spelen' en samenwerken.

Blauwe golf

Simone wordt wakker in een vreemd bed. Het lijkt wel het bed van de koningin. Wat vreemd. Gisteren was alles nog normaal: niemand luisterde naar haar. Integendeel, ze moest zich voortdurend houden aan de regels van anderen: naar school gaan, iedereen beleefd groeten, super gezond eten, en nog veel meer. En nu wordt ze wakker in een prachtig bed, omgeven door mensen die alles doen wat zij wil. Geweldig! Simone gaat ontdekken of het leuk blijft als iedereen altijd doet wat zij wil.

Elke dag jarig is een vrolijke voorstelling met zang, dans en veel beweging, waarin de essentie van het toneelstuk Het leven is een droom (1635) van Calderón de la Barca herkenbaar blijft.

Met Elke dag jarig ervaart het publiek wat kan gebeuren als je plotseling de baas bent. Samen met de hoofdpersoon van de voorstelling gaat het publiek ontdekken wat hiervan de voor- en nadelen zijn.

Bij de voorstelling ontvangt de school educatief materiaal om de voorstelling zowel vooraf als achteraf in de klas aandacht te geven. Bovendien kunnen de leerlingen het 'meespelen' voorbereiden. Daarnaast kunnen de kinderen ook spontaan meespelen tijdens de voorstelling.