Ga direct naar inhoud

Weiland Ensemble

Overveen

De naam ‘Het Weiland Ensemble’ ontstond door de toenmalige repetitieruimte, een zeshoekig gebouwtje midden in een weiland waar koeien graasden. Nu repeteert het ensemble elke maandagavond in de muziekschool in Bloemendaal.
Het Ensemble heeft 30 tot 35 leden. Op dit moment zijn er vacatures voor tenoren en bassen. Meld je aan. Het is een heel leuk koor, waarbij muzikale ambitie en gezelligheid goed in balans zijn. Dirigente Annelies Smit is energiek en ambitieus. Het repertoire bevat stukken van de middeleeuwen, renaissance tot romantiek.

Het Weiland Ensemble is door de jaren heen geleid door Paul de Ridder, Hans van Rutten, Jos Vranken en Chris Frölich. Vanaf 2010 is Annelies Smit de dirigent. Zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium koor- en orkestdirectie bij Krijn Koetsveld, Melvin Margolis, David Porcelijn en Jurjen Hempel waar ze in 1995 afstudeerde met de Psalmensymfonie voor koor en orkest van Stravinsky. Ze volgde masterclasses bij het Randstedelijk Begeleidings Orkest o.l.v. Lucas Vis en Ernst van Tiel. Sinds 2004 studeerde zij orkestdirectie bij de legendarische Jorma Panula, professor aan de Sibelius Academie te Helsinki en aan de Royal Academie in Stockholm. Annelies Smit heeft werkervaring met diverse amateurorkesten en koren waaronder Het Haarlems Amateur Symfonieorkest, Het Bloemendaals jeugdorkest, Camerata Bloemendaal, Het Amsterdams Jeugdorkest en het Oratorium Koor Kennemerland.

Aanbieders in de buurt

Rumours

Haarlem

Muziekvereniging Soli

Santpoort-Noord